Vi får langrennscross på Trysil-Knut arena!!

VI FÅR LANGRENNSCROSS PÅ TRYSIL-KNUT ARENA

I disse dager er Utmarkslaget, Skistar og Trysilgutten i ferd med å avslutte arbeide med å planere et tre mål stort område for langrennscross/Skilek på Trysil-Knut Arena. Kort fortalt er det slik at Trysil-Knut Arena eies av grunneiere i Trysilfjell Utmarkslag, driftes av Skistar og brukes av Trysilgutten. Samarbeidet koordineres gjennom en tippemiddelavtale og møter i en Arenagruppe. I vår var vi så heldige at vi fant rom til å bygge et langrennscross/skilek område. Skistar hadde ledige maskiner før de kunne komme i gang med å bygge egne snøproduksjonsanlegg i fjellet. Utmarkslaget hadde kapasitet på lastebil til transport, og Skigruppa har funnet en bidragsyter som kan bistå å så fjellgress til hele området. Dette vil gjøre det perfekt for preparering med tråkkemaskiner tidlig i sesongen.

Pål Vesterhaug, som kjører Skistar sin gravemaskin, forteller at det er kjørt ut mye stor stein fra området og at det har vært noen hektiske dager med å gjøre klart området. I disse dager vil de ha fullført sine arbeider på området. Wegard Matsson fra Skistar har også bidratt med ledelse og massetransport. Arne Muruåsen og Stein Ove Bratteggen fra Trysilfjell Utmarkslag har kjørt massetransport med traktor og sammen har de vært et godt team sammen med Dag Woldmo, som har ledet arbeide hos Utmarkslaget. Skigruppa vil på dugnad så fjellgress på området så fort planeringsarbeidet er fullført.

Vi i skigruppa syns det er veldig gledelig at vi til vinteren igjen kan tilby dette langrennscross/skilek-området til våre medlemmer, og ekstra gledelig er det at vi har fått det til så bra som dette uten bruk av andre midler enn dugnadskraft. Vi gleder oss allerede til vinteren!