Skigruppa gir utøverstipend

Nikolai Hansen Bakken, Halvor Lutnæs, Marius Nordsveen og Marte Carlson Møller fra hver sine grener innen skigruppa fikk mandag utdelt utøverstipend pålydende 5000 kr hver. Overrekkelsen ble høytidelige markert med en middag på Kveik med sine trenere tilstede.

Skigruppa deler for andre år på rad ut utøverstipend til juniorutøvere. Kandidater til stipendet utnevnes av trenere og oppmenn i hver av grenene skiskyting, hopp/kombinert og langrenn, og hovedkriteriet er at utøverne er juniorer og konkurrerer i Norges-cup for skigruppa i Idrettslaget Trysilgutten. Stipendet er et signal fra skigruppa om at vi støtter opp under satsingen, og at vi ikke er resultatbasert. Skigruppa støtter i tillegg yngre utøvere med å dekke andel av utgifter til reise, konkurranser og samlinger utenfor Trysil. Midlene som faller tilbake på utøverne i skigruppa kommer fra dugnader som undergruppene selv har stått for, og hvis vi har igjen midler ved sesongslutt benytter vi anledningen til å støtte utøverne.

Disse fire unge utøverne har gjennom vinteren 2018/2019 på hver sin måte representert Trysilgutten på en fremragende måte, og har all grunn til å være stolte av seg selv. Hver enkelt trener holdt en liten tale for utøverne i sin gren, Siv Bråten Lunde som skiskyttertrener, Arnfinn Kalfoss for hopp/kombinert, og Petter Myhlback for langrenn, og lovordene for disse utøverne satt løst under middagen. Vi foreldre, trenere og støtteapparat skal ikke forvente noe annet av utøverne enn at de gjør så godt de kan, vi skal bare legge til rette for at de får ut sitt fulle potensiale, og at de ut fra sine forutsetninger og ønsker får en meningsfull hverdag i sin idrett. I skigruppa er vi ekstremt heldige med trenerressursene vi har, og vi håper at vi med blant annet dette stipendet kan bidra til at Marte, Nikolai, Marius og Halvor når så langt som de selv ønsker.

Vi gratulerer alle med kjempefine resultater i sesongen som har vært, og ønsker alle lykke til videre neste sesong.

Til slutt; idretts-Norge er foreldre- og dugnadsdrevet, så en stor takk til alle foreldre for all innsats gjennom hele året. Det er faktisk vi foreldre som driver klubben, så gi dere alle en stor klapp på skulderen! Dere har bidratt til mye skiglede!